Víkendová akce ve Frymburku aneb Koumáci na cestách

Poslední víkend v říjnu jsme vyrazili s dětmi z kroužku na tři dny do Frymburku. Nebylo nás příliš mnoho, ale tím jsme se netrápili. V pátek jsme nasedli do aut a tím začala fajn nálada a po ubytování i zábava.

První večer nás síla binga a deskových her nechtěla pustit spát…trochu jsme tedy přetáhli večerku. Ráno nás probudil silný déšť a vítr, nevadilo nám to. V hezké školní kuchyňce jsme se nasnídali a plynule přešli na výtvarnou dílnu. Malba pomocí houbiček na mytí nádobí nás natolik bavila, že jsme museli přeskakovat schnoucí čtvrtky, abychom se dostali k chutné svačince a další hře. Šipkovaná po velké škole nebyla napínavá jen pro děti, ale i pro nás vedoucí…přeci nesmíme ztratit děti v uzavřeném prostoru, to by se těžko vysvětlovalo J . Nakonec se všechny děti vrátily a to i s velkým pytlem sladkostí – odměna musí být. Po obědě nás čekal hodinový polední klid a příprava do Wellnessu – plavky, ručník, kapesné a šlo se! Dvouhodinová koupačka neměla chybu…tobogán, venkovní horký bazén, vířivka, sauna a pára, to vše jsme absolvovali. Večer už byl poměrně klidný, podepsala se na nás únava z bazénu. Skládali jsme origami, hráli deskové hry a objevili kouzlo magnetů J . Ráno jsem se vzbudili a divili se, že všechny hodiny jdou špatně… J není přeci možné,  abychom spali tak dlouho…..spali! J Dopolední program jsme strávili ve městě. Dozvídali jseme se důležité informace o městysu Frymburk (počet obyvatel, zboží v coopu v 1. patře, jména soch v parku, název kostela…). Za odměnu nás čekala limča v hezké restauraci, kde na nás byli moc hodní a všechny děti dostaly limču se slevou. Nakonec jsme při obědě nabrali sílu, začali uklízet a odjeli auty zpět domů.

Víkend se povedl se vším všudy. Děti se bavily a to byla pro nás vedoucí známka úspěchu. Doufáme, že další víkendová akce bude alespoň tak vyvedená.

Dále bychom Vás rádi pozvali na Ringo turnaj, který se koná dne 10. 11. 2018 od ranních hodin. Pojďte se podívat, pojďte nám fandit a pojďte se utvrdit v tom, že jsme tady opravdu pro Vaše děti!

Za Spolek Koumák Tereza Ficová